Vad betyder de olika rollerna i användarkatalogen?

I Winningtemp finns det flera olika roller att välja mellan när du redigerar användare i användarkatalogen. Här är vilka roller vi har och vad de innebär.

Användare

• Användarrollen är den vanligaste rollen och används till alla era anställda.
  • En användare kan vanligtvis se temperaturen för det egna teamet men detta kan se olika ut beroende på hur ert system är uppsatt.
  • En användare kan inte göra några inställningar förutom på sitt egna konto.
  • Väljs i Adminvyn -> Administration -> Användarkatalog -> klicka på användaren -> välj Användare under "roll".

Gruppadministratör

• En gruppadministratör är vanligtvis en chef eller annan typ av ansvarig för en avdelning eller grupp.
  • Gruppadministratör kan se temperaturen, kommentarer och insikter för sin egna grupp ifall anonymitets nivån är uppnådd.
  • I Adminvyn -> Inställningar -> System kan du som systemadministratör ställa in ifall ni vill att gruppadministratörer skall kunna bjuda in och redigera användare.
  • Väljs såhär: Så lägger du till en administratör för en grupp

Systemadministratör

• Systemadministratören har rättigheter att göra alla typer av ändringar i Winningtemp för er organisation.
  • Har tillgång till alla administrativa inställningar och funktioner.
  • Systemadministratören kan också se temperaturen samt kommentarerna (anonymt) för hela er organisation.
  • En systemadministratör kan även ge behörighet så att gruppadministratörer kan skapa egna frågeutskick.
  • Väljs i Adminvyn -> Administration -> Användarkatalog -> klicka på användaren -> välj Systemadministratör under "roll".

Support

• Supportrollen tilldelas ofta till en användare som kan hjälpa till med administrativa uppgifter i Winningtemp.
  • Supportrollen kommer få tillgång till samma inställningar och tabbar som systemadministratören men kan ej se någon data så som temperatur och kommentarer.
  • Kan användas för att hjälpa till med administration av användarkatalogen så som inaktivera användare, skapa nya användare eller tilldela gruppadministratörer till rätt grupp.
  • Väljs i Adminvyn -> Administration -> Användarkatalog -> klicka på användaren -> välj Support under "roll".

Bra att veta

Winningtemp jobbar alltid för varje individs rätt till att vara anonym. Det betyder att även om er grupp eller systemadministratör har tillgång till mer inställningar och funktioner så kommer de aldrig kunna se något som kan associeras till en användare.

Läs mer

Hur kan jag använda Winningtemp för att prata anonymt?

Versionshistorik
2022-02-15 - La till hur man lägger till varje roll
2021-10-19 - La till information samt bild om gruppadministratörers access.
2021-10-08 - Skrev om hela artikeln och la till användar- och supportrollen.