Så administrerar du måluppfyllnad

Du har skapat ett mål i Winningtemp och nu vill du uppdatera hur långt du kommit. Detta är en guide med två exempel på hur du kan gör detta.

Exempel 1: Ett icke- mätbart mål

Ibland upprättar vi mål som kan vara svåra att mäta, som att bli bättre på en viss skicklighet, skugga en kollega eller lära sig ett nytt system. Om du har ett sådant mål, följ dessa steg.

Steg 1: Öppna ditt mål. Du finner dina mål under Arbete i vänstermenyn. Om du är gruppadministratör eller systemadministratör behöver du säkerställa att du är i Användarvyn.

Steg 2: Håll muspekaren över det mål du vill uppdatera, och klicka sedan på "Redigera".

Steg 3: Framför dig ser du ditt mål och de inställningarna som du gjorde när det skapades. Under fliken "Status" kan du fylla i att målet är uppfyllt.

Du kan också klicka direkt på målet och sedan i rutan "Avslutad".

Exempel 2: Du har ett mål som går att mäta i procent, antal eller valuta.

Låt oss säga att du har ett mål om att sälja till 5 nya kunder denna månaden och du nu har sålt till 2 av dem. Då kan du uppdatera din progression mot målet genom att slutföra steg 1 ovan, och sedan klicka direkt på målet.

Steg 2: Fyll i hur många affärer du fått igenom i rutan längst ner kallad "Resultat St" (St= Stycken, antal). I detta fallet skriver jag in "2".

I rutan "Beskrivning" kan du skriva vilka bolag du signerat avtal med (ej obligatoriskt).

Om du låter rutan "Visa uppdatering i aktivitetsflödet" vara iklickad kommer din måluppdatering att synas på förstasidan för dina kollegor. Då kommer de kunna gilla och kommentera din aktivitet. Om du inte vill att detta ska vara synligt kan du bara klicka ur boxen.

När du är klar klickar du på Spara

När detta är gjort kommer du att kunna se händelseförloppet och dina delmål längre ner i samma vy:

Så här kan det se ut för dina kollegor om du väljer att dela aktiviteten i ert aktivitetsflöde: