Hur funkar algoritmerna?

Första veckorna när du börjat använda Winningtemp och svarar på frågorna som skickas ut är de helt slumpmässigt utvalda. Efter några veckor kommer algoritmerna bakom Winningtemp att identifiera ett svarsmönster och ställa mer riktade frågor inom de frågekategorier som du tidigare svarat väldigt positivt eller väldigt negativt om.

Det vill säga, om jag är jättepositiv till min chefs ledarskap kommer systemet ställa mer frågor om detta. Anledningen till detta är för att min chef och hela företaget ska få mer information om vad det är exakt som vi användare är positiva eller negativa till. Ledarskap är en relativt brett begrepp så algoritmerna hjälper till att identifiera vilken aspekt inom denna frågekategori jag är positiv till.

Detta innebär i praktiken att du och dina kollegor kommer få olika frågor, för troligen tycker ni inte exakt samma om allt. Det innebär också att du ibland kommer få väldigt liknande frågor, eller rent utav samma fråga flera gånger. Exempelvis om du svarar negativt på en fråga om stress kommer du troligtvis få en fråga om stress vid nästa frågeutskick också. Detta beror på att systemet vill identifiera om detta var engångsföreteelse eller om det är ett regelbundet.

Om det finns risk för psykisk ohälsa och utbrändhet kommer systemet varna din arbetsgivare om detta i form av en Insikt. Kom ihåg att du alltid är anonym i Winningtemp, företaget kommer bara vilken avdelning som upplever hög nivå av stress.

Läs mer: Vad är "Insikter"?