Hur skapar jag en Åtgärd?

Vissa av Åtgärds funktionerna är enbart tillgängliga för våra Pro kunder. Vill du veta mer om Pro paketet eller är du nyfiken på hur åtgärder fungerar i samband med det, kontakta din Customer Success Manager för mer information.

Vill du ha ett enkelt men effektivt sätt att börja jobba på att förbättra temperaturen eller sätta upp en gemensam plan hur ni tillsammans skall jobba mot mobbning? Med Åtgärder kan ni sätta upp och definiera åtgärds planer för hur ni tillsammans skall nå nya mål. Snabbt och enkelt!

Osäker på vad en Åtgärd är?

Vad är Åtgärder?

Hur du skapar en Åtgärd

Du kan hitta alternativ för att skapa Åtgärder på flera platser i Winningtemp. Te.x i Åtgärder fliken eller i Kategorieöversikten.

Från Åtgärder sidan:

1. Klicka på Åtgärder i menyn till vänster.
  2. Klicka på Skapa åtgärd.
  3. Läs längre ner hur du skapar åtgärden.

Från Kategorieöversikten:

1. Gå till Temperatur i menyn.
  2. Klicka på den Temperaturen du vill se mer information om.
  3. Scrolla ner tills du ser Åtgärder.
  4. Klicka på Skapa åtgärd.
  5. Du kan också skapa åtgärder på fler ställen genom att klicka på plus tecknet bredvid te.x ett fokus område eller ett förslag på åtgärd.
  6. Läs längre ner hur du skapar åtgärden.

Bestäm om du vill skapa en snabbåtgärd eller en mer detaljerad åtgärdsplan.

Skapa en snabb åtgärd

1. Välj snabbåtgärd.
  2. Bestäm vilken kategori du vill fokusera på. Skapar du åtgärden från en kategori kommer fältet redan vara ifyllt.
  3. Välj en av de rekommenderade åtgärder från listan eller era tidigare skapade interna åtgärder. Du kan också välja att skapa helt egen åtgärd med lägg till.
  4. Klicka på nästa.
  5. Beroende av vilken roll du har i Winningtemp, om du är med i flera grupper eller är gruppadministratör så kan du med målgrupp för åtgärd välja för vilken grupp åtgärden skall gälla för.
  6. Välj fokusområde för din åtgärd. Detta val görs för att sedan kunna se effekten av din åtgärd på en av frågorna i kategorin.
  7. Du kan välja om du vill att åtgärden skall vara synlig för andra medlemmar i gruppen och om du vill att den skall synas i aktivitetsflödet.
  8. Välj sedan ansvarig för åtgärden. Om du som gruppadministratör sätter upp en åtgärd kan du lägga till andra användare som ansvarig men skapar du åtgärd som användare kan du bara välja dig själv.
  9. Välj ett förfallodatum för åtgärden.
  10. Klicka på färdigställ.

Skapa en åtgärdsplan

1. Välj Skapa åtgärdsplan.
  2. Skriv en kort rubrik och sammanfattning av åtgärdsplanen under Vad kommer du arbeta med?
  3. Skriv en förklaring och syftet med åtgärdsplanen. Kom ihåg att syftet bör vara enkelt att förstå.
  4. Under kategori kan du välja vilken kategori du vill förbättra. Kom ihåg att om skapar en åtgärdsplan från en kategori kommer fältet vara ifyllt redan.
  5. Välj målgrupp. Är du användare kan du enbart välja ditt team men gruppadministratörer har fler valmöjligheter
  6. Du kan välja om du vill att åtgärden skall vara synlig för andra medlemmar i gruppen och om du vill att den skall synas i aktivitetsflödet.
  7. Klicka på nästa.
  8. Välj en av de rekommenderade åtgärder från listan eller era tidigare skapade interna åtgärder. Du kan också välja att skapa helt egen åtgärd med lägg till.
  9. Välj sedan Ansvarig för åtgärden. Om du som gruppadministratör sätter upp en åtgärd kan du lägga till andra användare som ansvarig men skapar du åtgärd som användare kan du bara välja dig själv.
  10. Välj ett förfallodatum för åtgärden.
  11. Klicka på Färdigställ.

Tips!

Efter du skapat din åtgärd kan du med hjälp av Inverkan se hur står påverkan åtgärden haft på kategorifrågan. Ser du ett positivt värde så har din åtgärd gjort skillnad, bra jobbat!

Ser du ett negativt värde så oroa dig inte, vissa områden kan ta lång tid att förbättra. Prata ihop er i ert team och definiera hur ni kan jobba för att hitta en väg framåt mot bättre resultat. När detta är gjort, skapa en ny åtgärd så ni enkelt kan se ansvariga och inverkan på frågekategorin.

Läs mer

Vad är Åtgärder?

Vad är Kategoriöversikten?

Versionshistorik:
2021-10-01 - Dokument skapat