Hur du tar bort ett användarkonto

Se till att hålla användarkatalogen uppdaterad och korrekt genom att ta bort användarkonton vid behov. Detta kommer också bidra till att svarsdeltagandet och temperaturen stämmer bättre överens med verkligheten.

Hur du tar bort ett användarkonto

För att ta bort ett användarkonto tar du följande steg:

1. Gå till Adminvyn.
  2. Klicka på Administration.
  3. Klicka på Användarkatalogen.
  4. Sök efter användaren genom namn eller användarnamn. Klicka på användaren när du hittat den.
  5. Skrolla ner till slutet av sidan.
  6. För att ta bort ett användarkonto klicka på “ta bort konto” knappen.

Kontot är nu markerat som "väntande borttagning" och kommer tas bort efter, vanligtvis, 90 dagar. Skulle du vilja ändra tidsramen för hur länge det ligger som väntande borttagning kan du göra det i
Inställningar

Under tiden som konton ligger och väntar på att tas bort kommer användaren inte ha tillgång till sitt Winningtemp konto och kan inte heller svara på temperatur utskicken. Användaren räknas inte heller som en licens under denna perioden.

Kan jag ta bort flera användare på samma gång?

Ja, det kan du! Du kan ta bort flera användare på samma gång genom att först markera de genom att klicka på rutan bredvid deras initialer. Efter det klickar du bara på "ta bort" för att ta bort de markerade användarna.

Jag råkade ta bort en användare

Du kan när som helst under tiden som kontot väntar på att tas bort klicka på "Ångra" knappen om du ångrat dig. Ångra knappen hittar du på samma ställe som "ta bort konto" knappen.

Hittar du inte användaren så följ stegen här: Jag kan inte hitta en användare.

Versionshistorik
2021-10-28 - Artikel skapad